Shop

2.2 Werken de tablets via bluetooth / wifi?

Voor de bluetooth connectie is een opgeladen powerbank aan de RP3 nodig. De RP3 genereert een grote hoeveelheid sensordata bij het ronddraaien van het vliegwiel. Deze wordt in bluetooth-pakketjes naar de smartphone en de RP3 App verstuurd, om daar vertaald te worden naar de datavelden en de curve op het scherm in de App te laten zien. 

Als de bluetooth functie ook door andere apps gebruikt wordt of voor connectie van andere apparaten (zoals bijvoorbeeld earpods) kan het verwerken van de bluetooth pakketjes verstoord worden. Ook het gebruiken van de smartphone voor andere communicatie tijdens het trainen op de RP3 kan voor storing zorgen. Het is daarom aan te raden om de smartphone tijdens het trainen alleen voor RP3 te gebruiken.

Bij het gebruik van de USB kabel met een Android smartphone of tablet is er geen powerbank nodig.

Tijdens de NKIR wordt een eigen lokaal wifi netwerk gebruikt om alle RP3 Racing apps op de tablets met het race-platform te verbinden. Deze RP3 Racing software is zelf ook te gebruiken in de online variant op de club of virtuele groepen. De versie voor de NKIR is speciaal ontwikkeld om niet afhankelijk te zijn van connectie en internet toegang. 

Terug naar NKIR Pagina