Shop

1.3 Hoe doe ik een 2k op een RP3?

Maak tijdens de voorbereiding, het trainen en het testen met RP3, gebruik van de App met de interactieve monitor data (incl. de Force Curve), de analyse en rapportages via de RP3 Portal, om de voordelen van RP3 zoveel mogelijk te benutten. Bij gebruik van de RP3 App kan de roeibeweging technisch geoptimaliseerd worden en ook kwalitatief gemeten worden.. De RP3 App is te downloaden voor Android en IOS.

Daarnaast biedt de RP3 Academy uitleg en instructie aan roeiers en coaches met onder andere workshops, korte YouTube video’s en Whitepapers. De online workshop wordt iedere 2-3 weken gehouden, duurt ongeveer anderhalf uur en is voor iedereen toegankelijk. Aanmelding kan via de RP3 Rowing website en kost 20 euro.

Het is ook mogelijk een RP3 Workshop op de club te organiseren. Deze versie is iets langer dan de online versie en omvat meer praktische uitleg. Neem contact op met RP3 voor de planning van een dergelijke workshop op uw club via: [email protected].

Daarnaast heeft de KNRB een RP3 Masterclass” gepubliceerd op YouTube, waarin uitgelegd wordt hoe een 2k test op RP3 het beste voorbereid en uitgevoerd kan worden.

Heeft u na het trainen met een RP3 en het volgen van de masterclass of de workshop nog steeds geen goed idee hoe je op een RP3 roeit? Stel RP3 een vraag of in het uiterste geval hebben wij in de warmroeizaal op de NKIR ook mensen staan die ter plekke uit zullen leggen hoe het werkt en een raceplan kunnen maken. Dan hoef je het alleen nog te doen in de wedstrijd.

Tijdens de 2k race of test op een RP3 is het voordelig om een wat hoger tempo aan te nemen dan u gewend bent op voorgaande NKIR edities. Hierdoor blijft het vliegwiel makkelijker draaien en zal uw split lager en dus eindtijd beter zijn. Het is ook van groot belang dat u contact zoekt en houdt met het voetenbord, door het dynamische karakter van roeien met RP3 is dat makkelijker te doen.

Een vloeiende beweging maken is ook voordelig met RP3, die begint bij het vastzetten van het ‘blad’ op het voetenboord. Net als in de boot zal het lonen om vroeg in de haal connectie te hebben en uw hielen in het voetenbord te drukken in het 2de deel, wanneer u de haal eindigt. Daarnaast gaat men over het algemeen, met goed technisch roeien, een stuk sneller op een RP3.

Zorg dat u goed oefent met uw streeftijd om niet per ongeluk energie over te hebben nadat u klaar bent. 

Terug naar de NKIR pagina