Shop

1.2 Hoe zit het met de duurzaamheid van RP3?

RP3 heeft bij een aantal mensen een kwetsbaar imago. In het verleden waren er bij intensief gebruik inderdaad wel eens problemen. We weten dat bij een groot aantal clubs de RP3’s daarom alleen toegankelijk zijn voor de meer ervaren roeiers precies om deze reden.

Bij de nieuwste versies van de RP3 modellen zijn er modificaties doorgevoerd die de duurzaamheid van de machines sterk verbeterd hebben, zodat iedereen op elk niveau de RP3 kan gebruiken. Dit is een voortdurend proces. Voor oudere versies zijn ondertussen nieuwe onderdelen (service packs) beschikbaar die de duurzaamheid van de machine sterk kunnen verbeteren. Bij een onderhoudsbeurt op oudere versies worden vandaag, indien gewenst, de aanpassingen doorgevoerd.

De RP3 Model T is ontwikkeld voor sportschool en crossfit gebruik en wordt ondertussen wereldwijd verkocht aan deze gebruikers. De Model S Black is een nieuwe versie van de bekende en legendarische roestvrijstalen “zilver” RP3, die ook in een nieuwe versie verkrijgbaar is.

De bewegende delen die de roeibeweging op de RP3 zo vergelijkbaar en qua gevoel voor roeiers zo herkenbaar maakt, net zoals in de boot, zijn ook precies de onderdelen die vooral juist gebruik, goed en regulier onderhoud vragen. Eigenlijk net als de roeivloot behandeld wordt. 

Belangrijk dus om te bedenken dat de RP3 een roeimachine is en het beste als een roeiboot behandeld kan worden. Doe ermee wat je ook in een skiff zou doen. 

We hebben ondertussen veel positieve ervaringen met grotere high performance roeiprogramma's in de wereld, die alles met RP3 doen, van dagelijkse training tot alle profieltesten. Verder zijn er, op kleinere schaal dan de NKIR, een aantal indoorkampioenschappen met RP3 georganiseerd. We hebben het volle vertrouwen om met RP3 technisch het NKIR te kunnen neerzetten.

RP3 Rowing biedt meerdere video’s voor goed gebruik, trainen met en onderhoud van RP3:  Hoe werkt een RP3?

Terug naar de NKIR Pagina